Reisverzekering of internationaal gezondheidsplan? Wat is beter in tijden van coronavirus?

Nu de lucht weer opengaat, kunt u als volgt onder de pandemie blijven bedekken

“Iedereen zonder verblijfsvergunning voor de VAE kan in de VAE geen medische verzekering krijgen. Veel van de reisbureaus in het buitenland bieden een toereikende medische en reisverzekering die geschikt is voor de VAE, ”voegde ze eraan toe. aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven en werkgevers.

Dubai: met de heropening van vliegreizen is de noodzaak van een reisverzekering belangrijker dan ooit. Hoewel de VAE het voor iedereen die de VAE binnenkomt verplicht is om een ​​reisverzekering af te sluiten voordat ze aankomen, hebben niet alle landen dergelijke bepalingen. Gezien het wereldwijde pandemische klimaat adviseren deskundigen echter dat het verstandig is om een ​​reisverzekering af te sluiten, of zelfs een internationale medische dekking, voordat u ergens heen gaat.

Wat is om te beginnen het verschil tussen een reguliere reisverzekering en een internationale ziektekostenverzekering?

Dr Sanjay Tolani van Goodwill World zegt dat er veel punten zijn waarmee u rekening moet houden voordat u een reisverzekering of een gezondheidsplan afsluit

Informatie over verzekeringen

Catherine Darroue, Senior Director of Customer Proposition en Global Head of Corporate Communications bij Aetna International, zei: “Het fundamentele verschil tussen internationale ziektekostenverzekeringen en noodverzekeringen is de mate van dekking. Internationale ziektekostenverzekeringsplannen zijn ontworpen om uitgebreide gezondheidszorg te bieden aan individuen die van plan zijn voor langere tijd niet in hun thuisland te zijn – bijvoorbeeld een expat die een baan in Dubai aanneemt, moet een internationaal ziekteverzekeringsplan hebben.  www.aansprakelijkheidsverzekering.com vind je alle informative.

Bijgevolg omvatten deze plannen behandeling voor zowel noodsituaties als niet-spoedeisende situaties, evenals reeds bestaande aandoeningen. Ze worden ook wereldwijd geaccepteerd, dus het individu heeft gemoedsrust wanneer hij / zij reist. ”

Anderzijds zijn reisverzekeringsplannen voor noodgevallen doorgaans kortlopende dekkingsplannen die alleen zijn bedoeld voor spoedeisende behandelingen voor een specifiek land of regio van reizen. Het is belangrijk op te merken dat, tenzij specifiek aangeschaft, reeds bestaande voorwaarden niet worden gedekt, wat voor verschillende reizigers een grote uitdaging kan zijn, zei Darroue.

Zakelijke verzekering

Maar aangezien reisverzekeringsplannen goedkoper worden – vanaf slechts Dh60, geven de meeste reizigers er de voorkeur aan, in tegenstelling tot een volwaardig wereldwijd ziekteverzekeringsplan, waarbij premies afhankelijk zijn van de leeftijd van de persoon en reeds bestaande voorwaarden.

In de VAE heeft ministerieel besluit nr. 322/2008 de ziektekostenverzekering voor bezoekers verplicht gesteld. De verantwoordelijkheid voor het verkrijgen hiervan ligt bij de reiziger, niet bij de sponsor. Als de ziektekostenverzekering in het thuisland een persoon dekt terwijl hij naar het buitenland reist, is dat goed en wel. Maar als dat niet het geval is, moet de reiziger vóór vertrek uit het thuisland een reisverzekering afsluiten. Na aankomst in de VAE is het moeilijk om een ​​reisverzekering af te sluiten.