Ondanks het wijdverbreide gebruik van cryptocurrencies, heeft de sector veel onbeantwoorde vragen. Het is niet snel genoeg om opkomende uitdagingen bij te houden, en overheidsinstanties hebben niet in staat geweest om illegale transacties en andere bedreigingen voor financiële stabiliteit effectief te detecteren.

Een groeiend aantal bedrijven gebruiken crypto om financiële diensten aan klanten aan te bieden. Deze omvatten gedecentraliseerde kredietplatforms, waardoor leners digitale activa kunnen lenen en lenen. Er is ook een strategie voor opbrengst landbouw om rente te verdienen, waarin beleggers hun crypto verschuiven tussen verschillende liquiditeitspools.

Crypto Finance is een groeiende industrie, waarbij sommige bedrijven producten en diensten aanbieden aan institutionele beleggers welke crypto munten zijn het beste?. Anderen zijn gericht op het dienen van consumenten, met kredietbonden en andere gecentraliseerde financieringsbedrijven die leningen verstrekken en rente betalen over de deposito’s.

Sommige banken hebben transacties met cryptocurrencies gestopt, terwijl anderen de bankhandelingen met hen hebben beperkt. Landen als Iran, Turkije en Indonesië hebben cryptoassets verboden.

Het gebrek aan voorschriften heeft een digitale goudkoorts aangewakkerd die een fascinatie van technologie- en betalingsproblemen toont. Maar de industrie heeft betoogd dat deze kwesties dezelfde zijn als die in de traditionele financieringssector. Het heeft betoogd dat er een regelgevingskader moet worden ingevoerd en dat bestaande regels moeten worden gevolgd.

Vertegenwoordiger Don Beyer heeft een uitgebreide crypto-financieringsrekening geïntroduceerd die deze problemen zou aanpakken. Hij heeft betoogd dat een robuust regelgevingskader nodig is en dat de industrie internationale samenwerking nodig heeft.

Hoewel sommige speculanten de voorkeur geven aan crypto vanwege de waarde ervan, zien anderen het als een middel om financiële stabiliteit te bieden aan consumenten in volatiele valuta. Deze ondernemers zijn van mening dat de crypto -industrie de financiële inclusie bevordert.