Het festival is van 30 oktober – 2 november

Groningsch peil is een 4 daags showcase festival wat eind oktober plaats vindt in de provincie Groningen met de binnenstad van Groningen als festivalhart. Tijdens het festival kunnen beginnende, maar ook gerenommeerde talentvolle bands uit de regio een optreden verzorgen.

Het festival vindt plaats in een 20 tal cafés en podia in Groningen. Groningsch peil heeft een brede programmering die een grote doelgroep aanspreekt, waarbij er geen onderscheid wordt gemaakt in genre. Kroegen hebben soms niet een geschikt netwerk om passende bands of acts neer te zetten. Wij wel, en de stichting gebruikt deze dan ook voor het organiseren van dit mooie evenement. Alle acts zijn gratis te bezoeken en bevorderen op deze manier het speelveld van bands uit de stad en de provincie Groningen. Wij willen bands, dj’s, singer-songwriters en andere muzikanten een platform bieden waar ze hun talent kunnen laten zien!

Groningsch peil 2012

Voor het eerst dit jaar zal er ook worden opgetreden in de EMG Faktors (De Cultuurfabriek), een unieke locatie in een oude graanfabriek wat onlangs is gebombardeerd tot monumentaal pand. “EMG moet de nieuwe cultuurlocatie worden in de stad, vergelijkbaar met de Westergasfabriek in Amsterdam.” (Chris Garrit, initiatiefnemer)
Vorig jaar was er op het buitenpodium op de Grote markt plaats voor zo’n 8 bands per dag. Het is de bedoeling dat bij EMG een zelfde soort programmering zal plaatsvinden. Het aantal bezoekers in de kroegen hangt af van de capaciteit van de ruimte. In totaal is het gemiddelde aantal bezoekers over het gehele festival genomen ongeveer tussen 6000 en de 10.000.

Organisatie: Stichting Muziek Over Groningen

Idee/productie/marketing/programmering: Chris Garrit

Productie/Coördinatie vrijwilligers: Janou Spee

Assistent programmering/marketing adviseur: Alan Luring

Communicatie/pr: Marlies Molema

Webdesign: Harry de Lange

Powered by:

Gemeente Groningen

Provincie Groningen

Er gaat niks boven Groningen 

debeurslogo stadswerkplaatsLOGO WALK-IN CONCERTS WIT ACHTERGROND-01Schermafbeelding 2013-07-03 om 22.30.59provincie groningenlogo-gemeente-groningen